Detalii despre lista tuturor universitatilor din Romania

De cate ori nu ati dorit sa cautati ceva, dar din pacate desi resursele Internet-ului sunt nelimitate, in loc sa va ajute mai rau sa va incurce? Din nefericire, de cele mai multe ori, din cauza multitudinii de rezultate gasite, nu stim sa filtram ce e corect si ce nu.
Acelasi lucru a patit si fiul unei bune prietene de familie. Ajuns acum in clasa a 12-a, a inceput sa caute detalii despre procesul de aplicare la viitoarea facultate care il interesa, precum si informatii despre specializarea dorita. Si desi la inceput pareau sa fie cateva cautari si rezultate simple si la obiect, se pare ca totusi nu e atat de simplu. Si ceea ce initial parea sa fie ceva banal, totul s-a transformat aproape in ceea ce noi glumind, am declarat, o noua proba de bacalaureat. Proba de filtrare a rezultatelor primite din partea internetului.
Rezultatele gasite erau variate, atat despre metodele de aplicare, cat si despre specializarile dorite. Nici macar lista tuturor universitatilor din Romania?
Si totusi, se pare ca exista si site-uri de calitate, cu informatii exacte despre ceea ce orice adolescent care se pregateste de facultate are nevoie. Si unul dintre ele, UnivStud, se ridica totusi peste celelalte, prin informatii concise, obiective, si, de ce nu, destul de bogate. Astfel, am putut afla, detalii despre cum poti obtine o calificare in economie, chimie, matematica sau oricare alta specializare care te pasioneaza si informatii care sa te ajute in alegerea universitatii care ti s-ar potrivi cel mai bine.
Astfel, am gasit lista tuturor universitatilor din Romania, si pentru ca optiunile exista, Univstud.ro iti ofera informatii cu privire la peste 50 de domenii de studiu, programe de licenta si master atat din Romania cat si din strainatate, workshop-uri, evenimente de interes pentru viitorii studenti, dar si pentru cei care deja se bucura de studentie si nu numai. Toate aceste informatii le poti gasi pe univstud.ro, intr-un singur loc, si asta pentru ca cei de acolo doresc sa te ajute sa nu mai pierzi timp cautand pe internet ore intregi. Pe langa informatiile prezentate mai sus, UnivStud.ro iti ofera posibilitatea de a compara universitatile care prezinta interes pentru tine, apoi in functie de ceea ce este important pentru tine, te pot ajuta sa ai o idee mai clara asupra avantajelor pe care fiecare institutie in parte le ofera.
De asemenea, deoarece site-ul UnivStud.ro este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, avem incredere ca informatiile prezentate acolo sunt corecte.
Ceea ce ne-a surprins placut au fost si articolele publicate in sectiunea blog a acestui site, articole de unde am putut afla informatii destul de diversificate, astfel afland de exemplu, ca Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU (German Federal Environmental Foundation)  ofera finantare absolventilor de studii superioare  din  tarile Europei centrale si de est cu scopul de a cerceta metode de rezolvare a problemelor de mediu si conservarii naturii in tarile de origine ale absolventilor. Sau ca Guvernul Francez ofera burse pentru Master și Doctorat, care, se par sa fie destul de substantiale, ajutand enorm un viitor masterand sau doctorand care doreste sa studieze acolo.
In final, am ramas placut impresionati de cantitatea si calitatea informatiilor gasite pe acest site, urmand sa il recomandam si altor adolescenti care doresc sa afle informatiile necesare trecerii peste urmatorul pas din viata lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s