Fursecuri cu gem

Astazi vreau sa va prezint o reteta de fursecuri cu gem, la noi in zona li se mai spunea si ochi de pisica.

Pentru aprox 50 de bucati avem nevoie :

  • 150 ml ulei
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri smantana
  • 400 gr faina
  • jumatate plic praf de copt
  • esente dupa gust: lamaie, portocale sau care va plac
  • gem pentru lipit fursecurile, de care preferati

Intr-un castron se amesteca bine, zaharul, ouale si uleiul, apoi se adauga faina, praful de copt si esentele dupa preferinta.

Se intinde aluatul destul de subtire, de circa 2 mm si se taie forme rotunde sau avand si copii diverse forme, la jumatate din ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica sau un dop ( capac ).

Se pun in tava, pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru aprox 10-15 min sau depinde de cuptor.

Dupa ce sau racit, se lipesc cate doua cu gem, se pot orna cu zahar pudra.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s