Tot ce trebuie sa stii despre forajele de apa pentru acvacultura

Sectorul piscicol din Romania este la ora actuala un punct de interes pentru multi mici intreprinzatori. Daca aveti ca prioritate crearea unei ferme de pesti, probabil ca va intereseaza sa aflati mai multe detalii despre ofertele de foraje puturi de apa. In cazul in care intentionati sa infiintati astfel de ferme, cu sau fara fonduri europene, va fi necesar in primul rand sa recurgeti la sfaturile unui specialist in domeniul forajelor de alimentare cu apa.

Expertul in acvacultura trebuie sa stabileasca debitul de apa necesar, dar si sa fixeze restul criteriilor care se impun, ca de pilda temperatura, continutul maxim de diferite substante minerale etc. Pe baza debitului, trebuie apoi efectuat si studiul hidrogeologic pentru zona respectiva.  Studiile hidrologice se intocmesc pe baza informatiilor existente, estimandu-se totodata debitele si proprietatile straturilor acvifere. In plus, se au in vedere si aspectele legate de litologia (duritatea) solului. In urma studiului, veti reusi sa stability ulterior la ce adancime trebuie forat, ce debit poate fi extras dintr-un singur foraj, precum si care sunt calitatile apei din acvifer. In continuare, mai puteti efectua si calcule legate de gradul de fezabilitate al investitiei dumneavoastra. Pe baza rezultatelor obtinute, va puteti orienta catre alegerea unei pompe submersibile potrivite pentru parametrii existenti, calculand cu precizie consumul anual pentru un anumit debit pompat.

Este inutil sa precizam ca efectuarea studiului hidrologic este o conditie obligatorie pentru obtinerea  Avizulului de gospodarirea apelor necesar investitiei dumneavostra. SC PRODAC SRL este o firma cu experienta in domeniu, putand contribui la o  executie foraj apa de exploatare profesionista.

Este important sa retineti urmatoarele:

  • Forajele de alimenatre cu apa permit exploatarea zilnica 365 zile/an
  • Evaporarea din timpul verii este inca un factor de care nu trebuie sa uitati!
  • Cu cat debitul de pompare este mai mare,  cu atat consumul de curent realizat de hidrofor va fi mai mare. Va indicam sa solicitati unui expert un calcul de fezabilitate!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s